Apr 15

Tehnologija

 

3 D Ortopantomografsko snimanje zuba 

Ars Medica je prosirila svoj spektar tehnologije 3D ortopan snimkom renomiranog proizvođača Planmeca ProMax. Ovaj uređaj nudi visoku preciznost snimanja sa smanjenim dozama zračenja uz brojne dodatne funkcionalnosti koje prate savremeni razvoj tehnologija.

Uređaj predstavlja idealno rješenje za postavljanje implantata, kao i za endodonciju, parodontologiju i procjene u ortodonciji.

Uz pomoć  3D ortopan snimka dobijamo  panoramsku sliku bez mogućnosti greške ili lošeg  snimka.

Moćan dijagnostički softver sa lakoćom pruža stomatologu uvid u sve neophodne informacije koje mu mogu biti od značaja u daljem nastavku liječenja pacijenta .

Ortopantomografsko snimanje zuba

Aparat koji omogucava istovremeno snimanje obje vilice, zube i temporomandibularni zglob. Njime mozete utvrditi sve promjene koje se nalaze u ovom podrucju.

Digitalno intraoralno snimanje zuba

MyRay X-pod vam omogucava da dozivite najnoviju generaciju digitalnog intraoralnog snimanja zuba. Wireless connectivity- Bluetooth Bezicno povezivanje nam omogucava brz prenos slike na racunaru,istinski postujuci vrijeme pacijenta. Glatke ivice I zaobljeni uglovi senzora olaksavaju intraoralno pozicioniranje,cime se stedi vrijeme i izbjegava nelagodnost pacijenta.

Intraoralna kamera

Mala kamera koju stomatolog koristi pri pregledu kako bi Vam što bolje predočio stanje u usnoj duplji.

Kamera omogućava pacijentu da se informiše kakvo je njegovo stanje u usnoj duplji, kao i da bude aktivni učesnik u stomatološkoj proceduri.Stomatologu pomaže uvećavajući objekte na ekranu pri pregledu ili intervenciji.

Smile Design

Smile Design predstavlja najnoviji koncept u estetskoj stomatologiji koji omogucava dizajniranje osmijeha na Vasoj sopstvenoj fotografiji lica. Zahvaljujuci komjuterskoj tehnologiji koja podrzava Smile Design, pacijenti mogu vidjeti kako ce njihov novi osmijeh I zubi izgledati prije pocetka bilo kakve intervencije. Ucestvujte u kreiranju svog savrsenog osmijeha zajedno sa nama!

Procera sistem

Procera  Forte je skener pomoću koga se skenira model sa zbrušenim zubima i predstavlja potpuno kompjuterizovanu tehnologiju izrade zubnih nadoknada..Omogućava nevjerovatnu preciznost dobijenog protetskog rada,a samim tim izuzetna mehanička i estetska svojstva.

Obtura sistem

Obtura sistem je aparat najnovije tehnologije koji se koristi za termoplasticnu obturaciju kanala korijena. Punjenje kanala toplom gutaperkom sprecava se naknadna resorbcija  resorbtivnih punjenja,koja bi nastupila u kasnijem periodu, a omogucava zubu neprocjenjivu jacinu i postojanost.

Apex lokator sa masinskim prosirivacem

Aparat koji koristimo pri endodontskom liječenju zuba (liječenje kanala korijena zuba). Omogućava nam precizno mjerenje dužine kanala i besprekornu obradu kanala,a sve u cilju preciznog definitivnog punjenja.. Time se onemogucava stvaranja greske pri punjenju i eventualne komplikacije koje mogu nastati.

Oprema za opstu anesteziju i sedaciju

Aparat Dreger(Njemacka) koji posjeduje kompletnu opremu za uvodjenje pacijenta u anesteziju ili sedaciju.Posjeduje izvor kiseonika,monitoring kardiovaskularnog sistema,monitoring respiratornog sistema(oksimetrija).

Laser

Laser je aparat koji se koristi u slucajevima  gingivektomije, proliferacije tkiva, biopsije, produzenja klinicke krune zuba, uklanjanje frenuluma, tretman aftoznih ulceracija, incizija i drenaza apscesa,otvaranje implantata… Njime postizemo minimalno invazivnu hirurgiju bez krvi,skoro i bez anestezije.

Empress (Ivoclar Vivadent) tehnika

Empress je proizvod „Ivoclar –Vivadent“ kuce koja je svjetski lider u proizvodnji dentalnih materijala i opreme. Koristi se u izradi faseta i faseta bez preparacije (lumineers), inleja i onleja, krunica i mostova u prednjoj i bocnoj regiji.