Apr 17

Sedacija u stomatologiji

Stomatološka ordinacija Ars Medica nudi najsavremeniji vid bezbolnog ugođaja u toku stomatološke intervencije.

Za mnoge pacijente, odlazak kod stomatologa javlja neku vrstu anksioznosti, straha. Pored toga, većina intervencija,sama po sebi, zahtijeva veliki broj dolazaka  pacijenta.

Imajuci u vidu sve ovo, sedacija vam omogucava da u jednoj posteti obavite kompletnu intervenciju.

Analgo-sedacija je stanje smanjene svjesnosti, pomoću koje se postiže osjećaj smirenosti pacijenta,a samim tim i  izvođenje određenih zahvata,a sve uz očuvane reflekse i verbalni kontakt sa doktorom.

Nasa klinika posjeduje aparat Dreger(Njemacka) koji ima kompletnu opremu za uvodjenje pacijenta u anesteziju ili sedaciju.Posjeduje izvor kiseonika,monitoring kardiovaskularnog sistema,monitoring respiratornog sistema(oksimetrija).Prije samog uvodjenja pacijenta u anesteziju,vrsi se premedikacija muskularno ,a potom se obezbedjuje venska linija za sam pocetak postupka.

Strah, neudoban položaj pacijenta na stomatološkoj stolici, neugodni zvuci, nelagoda vezana za izvođenje lokalne anestezije, dugotrajni zahvati…  sve su to cinjenice koje dovode do uznemirenosti pacijenta. Stoga sedacija ima važnu ulogu u omogućavanju  stomatološkog  tretmana da bude što prijatnije iskustvo za pacijenta.

Sedacija je predviđena za sve veće i teže zahvate u usnoj šupljini koji traju duže od 20 minuta. Primjenjuje se kod radikalnih, opsežnih i bolnih zahvata (implantologija, protetika …) kao i kod manjih stomatoloških zahvata kod pacijenata koji pokazuju izraziti strah.

U nasoj klinici se s pravom primjenjuje krilatica da je „SAVREMENA STOMATOLOGIJA-BEZBOLNA STOMATOLOGIJA“ !