Apr 16

All on four

Za vecinu ljudi implanti su najbolje rjesenje za zamjenu nedostajucih zuba.
Medjutim, postoje pacijenti koji nemaju dovoljno kostane strukture i koji cesto bivaju obeshrabljeni cinjenicom da ne mogu nositi fiksno rjesenje u ustima.

Uz pomoc All on 4 tehnike,mozete dobiti fiksni protetski rad, na samo 4 implantata, za jedan dan.

All on 4 je revolucionarni pristup razvijen prije vise od jedne decenije zahvaljujuci dr Paulo Malo.
To je tehnika koja omogucava  rehabilitaciju potpuno bezubog alveolarnog grebena, na samo 4 titanijumska implantata. Na ovaj nacin pacijent dobija 12 keramickih zuba u svakoj vilici,sistemom srafljenja,za razliku od konvencinalnih implantata,cije se  protetsko rjesenje trajno cementira za suprastrukture implantata.Ova povoljna okolnost all on 4 vam omogucava da u buducem periodu uradite bilo kakvu estetsku ili funkcionalnu korekciju na protetskom rjesenju.

Time se stabilizuje nivo kosti,drzeci sve vilicne strukture u fizioloskom polozaju.Postavljanjem dva posteriorna implantata pod uglom od 45 °,All on 4 omogucava cak i onim pacijentima sa malom kolicinom kosti fiksno protetsko rjesenje,bez potrebne transplantacije kosti.

Prednosti tehnike:

  • veci procenat uspjesnosti od tradicionalne tehnike 98 %,
  • prakticno eliminise potrebu za transplantacijom kosti,koja je invazivna ,skupa i veoma neprijatna za pacijenta,
  • cijela procedura se dobro podnosi i kratko traje, oko 30 min.
  • moze se raditi i kod pacijenata sa dijabetom, osteoporozom, i drugim zdravstvenim problemima
  • potpuno prirodan izgled
  • visoko higijenski uradjeno, jednostavan za odrzavanje higijene
  • ekonomican.

Vecina pacijenata dolaze u  nasu kliniku jer su nezadovoljni postojecim protezama i traze fiksnu protetsku alternativu.Takodje,mnogi pacijenti su obeshrabljeni cinjenicom da ne mogu raditi konvencionalne  implantate,jer nemaju dovoljnu kolicinu kosti ili pate od nekih zdravstvenih problema.

Ako patite od bilo kog ovog problema,All on 4 je pravo rjesenje za vas.

Ugradnja implantata je brza i minimalno invazivna procedura. Zahvaljujuci posebnom programu kompjuterskog softvera, prije pocetka intervencije se pravi plan ugradnje u trodimenzionalnoj slici. “Virtuelni implanati“  nam omogucavaju tacnost za vrijeme intervencije. Radi lakse procedure za pacijenta,privremeni fiksni most se pocinje raditi prije same intervencije.
Ars Medica raspolaze sa implantatima poslednje generacije Nobel Biocare(Svedska kompanija koja je svjetski lider u proizvodnji i razvoju implantata), zahvaljujuci njihovim osteointegracijskim mogucnostima,idealan je za neposredno opterecenje implantata.

Uz pomoc All on 4 sistema istog dana cete otici iz nase klinike sa novim fiksnim zubima i bicete u stanju da normalno jedete,govorite i smijete se!!!